Categorieën
Geen categorie

Een Record!

Afgelopen woensdagavond 21 juli is de kolonie kleine dwergvleermuizen van Zuid-Holland voor de vierde keer geteld dit jaar.

Een jaar geleden op 7 juli 2020 werden er 786 uitvliegers geteld, het leek ons leuk om precies een jaar later opnieuw te tellen. Het eerste dier vloog 7 juli 2021 om 21:33 uit, ruim een half uur voor zonsondergang (22:04), en het laatste dier om 22:40. Het werden er “maar” 446.

Het resultaat viel wat tegen ten opzichte van vorig jaar, en er werd gezinspeeld op het koude voorjaar en de mogelijke afwezigheid van jonge meevliegende dieren. Er werd besloten na twee weken nogmaals te tellen.

Op woensdag 21 juli 2021 is er weer geteld en het eerste dier vloog uit om 21:32, wederom ruim voor zonsondergang (21:50). Er werden wat klungeligere dieren gezien en het vermoeden is dat de jongen ditmaal wel meevlogen. Dat moet ook haast wel want het totaal aantal dieren kwam nu op 1010! Een record! Het laatste dier is om 22:29 genoteerd. Op dat moment werd er al weer een beetje aangevlogen bij de invliegopening en waren er in de spleet waar de dieren uitkomen tot wel vijf dieren te zien die in de opening rondhingen. Hier is een kort filmpje van gemaakt: https://youtu.be/xyJcAD7ZUmQ