Categorie├źn
Geen categorie

Kleine dwergen ook in 2021 aanwezig

Op 2 april 2021 (een koude avond) is de kolonie kleine dwergvleermuizen weer geteld helaas vlogen er toen geen dieren uit.

Op 12 mei 2021 is er wederom geteld de hoeveelheid getelde dieren was lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Mogelijk heeft de koude maand april vertraging opgeleverd in de aantals ontwikkelingen. We kwamen op 12 mei op een totaal van 295 dieren (tegen 422 op 8 mei vorig jaar). We blijven uiteraard dit seizoen de hoeveelheid dieren monitoren.

In onderstaande grafiek van een permanente vleermuisdetector is het aantal opnamen >50KHz per nacht zien, dit laat een toename aan passerende dieren zien sinds 8 mei, wat ons sterkt in de verwachting dat het aantal dieren de komende periode nog zal toenemen. (helaas was er een storing tussen 3 januari en 5 maart, maar wel is te zien dat er eind december nog dieren actief waren)

Op 12 mei is een kort infrarood filmpje gemaakt van de uitvliegende dieren.